Nieuws detail

  Terug naar overzicht

Aftellen naar het Special Olympics Unified Sailing Regatta in Rotterdam!

oktober 2018
All Aboard

Op zaterdag 13 oktober zijn er maar liefst 14 zeilteams uit Nederland en België actief op de Kralingse Plas in Rotterdam.

Zeilers met en zonder verstandelijke beperking gaan de strijd met elkaar aan. Een mooi voorbeeld van Play Unified op het water!

Hiervan zijn 3 teams van ALL ABOARD, het zeilproject van Stichting STRAS uit Rotterdam. 9 jongeren van Accent Praktijkonderwijs Capelle krijgt iedere week zeilles op de Kralingse Plas onder leiding van 3 ervaren instructeurs. "Door te leren zeilen, leren ze hoe ze zich beter kunnen redden in het leven."


STRAS - altijd in beweging!

Als het aan STRAS ligt, blijft het niet bij de huidige succesvolle cursussen. Op het gebied van wonen, werken en vrije tijd liggen er nog tal van ideeën op de plank. Deze kunnen tot bloei komen als de mensen en de middelen beschikbaar zijn.

Om dat te bereiken, bouwt STRAS aan een netwerk dat draagvlak biedt voor de optimale participatie van circa 6000 Rotterdammers. Zij kunnen schitteren, als sieraden in leefbare buurten.

STRAS blijft actief - powered by ASVZ!

STRAS is een mooie organisatie die er alles aan doet om mensen met een verstandelijke beperking daadwerkelijk in de maatschappij mee te laten doen. STRAS ontwikkelt programma’s, organiseert trainingen en doet nog veel meer. STRAS wil meer mensen laten profiteren van haar ideeën, werkwijze en programma’s. In december 2022 zijn we gefuseerd met ASVZ.

ASVZ is een zorgorganisatie die veel cliënten heeft die tot de doelgroep van STRAS behoren. Door deze samenwerking kunnen we elkaars activiteiten versterken!