Nieuws detail

  Terug naar overzicht

Hoe kan ik stemmen: kleurplaten

juni 2022
Stoere Stemmer

Als winnaar van een challenge vanuit de Ministeries van BZK en VWS heeft Mariska Lamiaud “Hoe kan ik stemmen?” ontworpen: een set van 6 kleurplaten die op een laagdrempelige manier informatie vertonen.

Door illustraties te gebruiken om zo min mogelijk worden te hoeven schrijven, ontstaat er een universele taal die voor iedereen duidelijk is. Elke kleurplaat behandelt een ander thema en daarom zijn ze ideaal om het gesprek rondom de verkiezingen te starten met leerkrachten binnen het VSO onderwijs, begeleiders in zorg­instellingen, maar ook thuis met familie. Op de vraag “Hoe vond je het om voor deze doelgroep te werken?” antwoord Mariska: “Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om de informatie rond de verkiezingen toegankelijker te maken, het is zo belangrijk dat mensen stemmen, dus ik hoop dat dankzij de kleurplaten meer kiezers naar de stembus gaan!”.

De Hoe kan ik stemmen? kleurplaten zijn tot stand gekomen uit een challenge vanuit de Ministeries van BZK en VWS, in partnerschap met Prodemos en STRAS, en ontworpen door Mariska Lamiaud - www.mariskalamiaud.nl.


STRAS - altijd in beweging!

Als het aan STRAS ligt, blijft het niet bij de huidige succesvolle cursussen. Op het gebied van wonen, werken en vrije tijd liggen er nog tal van ideeën op de plank. Deze kunnen tot bloei komen als de mensen en de middelen beschikbaar zijn.

Om dat te bereiken, bouwt STRAS aan een netwerk dat draagvlak biedt voor de optimale participatie van circa 6000 Rotterdammers. Zij kunnen schitteren, als sieraden in leefbare buurten.

STRAS blijft actief - powered by ASVZ!

STRAS is een mooie organisatie die er alles aan doet om mensen met een verstandelijke beperking daadwerkelijk in de maatschappij mee te laten doen. STRAS ontwikkelt programma’s, organiseert trainingen en doet nog veel meer. STRAS wil meer mensen laten profiteren van haar ideeën, werkwijze en programma’s. In december 2022 zijn we gefuseerd met ASVZ.

ASVZ is een zorgorganisatie die veel cliënten heeft die tot de doelgroep van STRAS behoren. Door deze samenwerking kunnen we elkaars activiteiten versterken!