Nieuws detail

  Terug naar overzicht

“Ik ga stage lopen op het Stadhuis in Rotterdam!”

januari 2016
Algemeen

Dit zijn enthousiaste woorden van onze leerling van VSO AJ Schreuder, Pythagorasweg 80 te Rotterdam. Enthousiasme van zowel school, moeder en leerling omdat C.T. stage mocht gaan lopen bij de Audiovisuele Dienst op het Stadhuis.

Een stageplek die is ontstaan door contacten vanuit de politiek en vanuit:

  • gemeente Rotterdam: Burgemeester Dhr. A. Aboutaleb;
  • Mw. Els Nagtegaal (VSO A.J. Schreuder);
  • Dhr Gerben Lems (STRAS).

In de fase van afspraken maken, waren de volgende personen betrokken:

  • Dhr. Mohamed Ben Addi (Bestuurs- en concern­ondersteuning Concernstaf & Strategie);
  • Dhr. Gerben Lems (dir. STRAS);
  • Mw. Els Nagtegaal (VSO A.J. Schreuder);
  • Co Engberts (fractievoorz. PVDA Rotterdam);
  • Wim van Roosendaal (stage­coördinator VSO A.J. Schreuder).

Ze hebben rekening gehouden met:

  • Interesse van de leerling
  • Wie kan C.T. het beste begeleiden
  • Hoe ver staat het met zijn werknemersvaardigheden

De totstandkoming van dit samenwerkingsverband vloeide voort uit een opmerking van onze Burgemeester Dhr. Aboutaleb aan het adres van Mw. Nagtegaal over het participeren van onze leerlingen in de maatschappij en met name wat het Stadhuis hierin zou kunnen betekenen.
Uiteindelijk hebben alle partijen zich kunnen vinden en ontstond de eerste stageplek op het Stadhuis voor ONZE leerling van het VSO.

Voordat C.T. stage gaat lopen, wordt er binnen de organisatie gekeken welke afdeling onze leerling zou kunnen gedijen. Het is de audiovisuele dienst van het Stadhuis geworden. De beide heren hebben C.T. opgevangen met veel enthousiasme.
De heren P. en J. leren de fijne kneepjes van het vak aan C.T en de werknemers­vaardigheden.
Binnen alle stages die we op VSO AJ Schreuder verzorgen staat het ontwikkelen van werknemers­vaardigheden bovenaan.

Wij zijn erg blij met deze stage voor onze leerling en het allerbelangrijkste is dat C.T. zich thuis voelt en dat hij er veel mag leren.

Namens VSO AJ Schreuder,
Wim van Roosendaal

 


STRAS - altijd in beweging!

Als het aan STRAS ligt, blijft het niet bij de huidige succesvolle cursussen. Op het gebied van wonen, werken en vrije tijd liggen er nog tal van ideeën op de plank. Deze kunnen tot bloei komen als de mensen en de middelen beschikbaar zijn.

Om dat te bereiken, bouwt STRAS aan een netwerk dat draagvlak biedt voor de optimale participatie van circa 6000 Rotterdammers. Zij kunnen schitteren, als sieraden in leefbare buurten.

STRAS blijft actief - powered by ASVZ!

STRAS is een mooie organisatie die er alles aan doet om mensen met een verstandelijke beperking daadwerkelijk in de maatschappij mee te laten doen. STRAS ontwikkelt programma’s, organiseert trainingen en doet nog veel meer. STRAS wil meer mensen laten profiteren van haar ideeën, werkwijze en programma’s. In december 2022 zijn we gefuseerd met ASVZ.

ASVZ is een zorgorganisatie die veel cliënten heeft die tot de doelgroep van STRAS behoren. Door deze samenwerking kunnen we elkaars activiteiten versterken!