Nieuws detail

  Terug naar overzicht

Nieuw! Cursus “Oud en Wijs”

januari 2019
Oud & Wijs

Mensen met een verstandelijke beperking worden net als andere mensen in Nederland steeds ouder en net als andere mensen willen zij ook iets te zeggen hebben over de inrichting van hun eigen leven.

STRAS neemt samen met zorgorganisatie ASVZ het voortouw om mensen met een verstandelijke beperking voor te bereiden op het ouder worden. Uitgangspunt hierbij is het fundamentele recht om te beslissen over eigen leven. Het opeisen van je recht is echter al moeilijk genoeg voor de gemiddelde oudere. Laat staan voor onze doelgroep. 

Oud & Wijs is één van de modules van Bijzondere Buurtgenoten, een serie zelf­redzaam­heids­trainingen van STRAS / ASVZ.


STRAS - altijd in beweging!

Als het aan STRAS ligt, blijft het niet bij de huidige succesvolle cursussen. Op het gebied van wonen, werken en vrije tijd liggen er nog tal van ideeën op de plank. Deze kunnen tot bloei komen als de mensen en de middelen beschikbaar zijn.

Om dat te bereiken, bouwt STRAS aan een netwerk dat draagvlak biedt voor de optimale participatie van circa 6000 Rotterdammers. Zij kunnen schitteren, als sieraden in leefbare buurten.

STRAS blijft actief - powered by ASVZ!

STRAS is een mooie organisatie die er alles aan doet om mensen met een verstandelijke beperking daadwerkelijk in de maatschappij mee te laten doen. STRAS ontwikkelt programma’s, organiseert trainingen en doet nog veel meer. STRAS wil meer mensen laten profiteren van haar ideeën, werkwijze en programma’s. In december 2022 zijn we gefuseerd met ASVZ.

ASVZ is een zorgorganisatie die veel cliënten heeft die tot de doelgroep van STRAS behoren. Door deze samenwerking kunnen we elkaars activiteiten versterken!