Nieuws detail

  Terug naar overzicht

Schatbewaarder 3.0: Baas in eigen portemonnee

januari 2018
Schatbewaarder

STRAS ontwikkelt samen met de CED-Groep in het schooljaar 2018/2019 SCHATBEWAARDER 3.0. Werkt u op een (V)SO-school? Doe dan mee aan de pilot Schatbewaarder 3.0

Schatbewaarder is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben moeite met abstract denken en rekenen. Zij leren met Schatbewaarder wat geld waard is en hoe je er verstandig mee omspringt. Naast de leskisten met materialen wilde STRAS leerlingen extra laten oefenen met digitale werkvormen. De CED-Groep heeft samen met STRAS digitale lessen gemaakt. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de doelgroep: beperkte keuzemogelijkheden, weinig tekst, veel afbeeldingen en slim kleurgebruik. De leerlingen kunnen nu ook digitaal oefenen met onder meer vergelijken van prijzen en betalen met een pas.

De ontwikkeling van Schatbewaarder 3.0 wordt gefinancierd door het ING Nederland fonds. Dit fonds maakt het mogelijk dat 10 (V)SO scholen en zorgorganisaties dit jaar gratis mee kunnen doen aan de pilot Schatbewaarder 3.0. Meld u snel aan want ... vol is vol!

Aanmelden
Neem contact op met Tim Miklinghoff


STRAS - altijd in beweging!

Als het aan STRAS ligt, blijft het niet bij de huidige succesvolle cursussen. Op het gebied van wonen, werken en vrije tijd liggen er nog tal van ideeën op de plank. Deze kunnen tot bloei komen als de mensen en de middelen beschikbaar zijn.

Om dat te bereiken, bouwt STRAS aan een netwerk dat draagvlak biedt voor de optimale participatie van circa 6000 Rotterdammers. Zij kunnen schitteren, als sieraden in leefbare buurten.

STRAS blijft actief - powered by ASVZ!

STRAS is een mooie organisatie die er alles aan doet om mensen met een verstandelijke beperking daadwerkelijk in de maatschappij mee te laten doen. STRAS ontwikkelt programma’s, organiseert trainingen en doet nog veel meer. STRAS wil meer mensen laten profiteren van haar ideeën, werkwijze en programma’s. In december 2022 zijn we gefuseerd met ASVZ.

ASVZ is een zorgorganisatie die veel cliënten heeft die tot de doelgroep van STRAS behoren. Door deze samenwerking kunnen we elkaars activiteiten versterken!