Nieuws detail

  Terug naar overzicht

Stoere Stemmer - MEE DOEN met stemmen

januari 2022
Stoere Stemmer

Iedereen moet mee kunnen doen in onze democratie, ook als je een (lichte) verstandelijke beperking hebt! Toch is stemmen dan vaak een hele opgave.

Voor mensen met een verstandelijke beperking (VB) is er de cursus STOERE STEMMER. Dit praktische lespakket kunt u bij STRAS bestellen.

Voor jongeren van een LVB en met hulp van ervaringsdeskundigen heeft ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat weer veel materialen en aanbod gemaakt zodat lvb'ers straks minder barrières ervaren om hun stem uit te kunnen brengen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Onder de noemer Stem jij ook? zijn gratis pakketten met Stemjijook-Verkiezingskranten te bestellen, zijn fysieke workshops te boeken door zorginstellingen en maatschappelijke organisaties, kan door individuele deelnemers een online workshop gevolgd worden en is de website stemjijook.nl geactualiseerd en gevuld met onder meer uitleg-filmpjes.

Verschillende materialen zijn ook geschikt om te gebruiken door/met mensen met een verstandelijke beperking. Een voorbeeld hiervan zijn de informatiekleurplaten, incl. handleiding. Deze zijn te vinden op stemjijook.nl/kleuren

Zie stemjijook.nl/voor-professionals voor het gehele aanbod.


STRAS - altijd in beweging!

Als het aan STRAS ligt, blijft het niet bij de huidige succesvolle cursussen. Op het gebied van wonen, werken en vrije tijd liggen er nog tal van ideeën op de plank. Deze kunnen tot bloei komen als de mensen en de middelen beschikbaar zijn.

Om dat te bereiken, bouwt STRAS aan een netwerk dat draagvlak biedt voor de optimale participatie van circa 6000 Rotterdammers. Zij kunnen schitteren, als sieraden in leefbare buurten.

STRAS blijft actief - powered by ASVZ!

STRAS is een mooie organisatie die er alles aan doet om mensen met een verstandelijke beperking daadwerkelijk in de maatschappij mee te laten doen. STRAS ontwikkelt programma’s, organiseert trainingen en doet nog veel meer. STRAS wil meer mensen laten profiteren van haar ideeën, werkwijze en programma’s. In december 2022 zijn we gefuseerd met ASVZ.

ASVZ is een zorgorganisatie die veel cliënten heeft die tot de doelgroep van STRAS behoren. Door deze samenwerking kunnen we elkaars activiteiten versterken!